IN DE MEDIA

www.excellentmagazine.nl , november 2018:

 

De Kunstkrant, november 2018:

 

22 mei 2018

Kunstspot.nl kwam bij mij langs in het atelier en maakte er een te gek leuk filmpje van. Dank aan Colin Mooiman en Marjon de Rooy en alle andere betrokkenen bij Kunstspot!

 

22 januari 2018

(Foto: Xandra Donders)

In de nieuwsbrief van de Klassieke Academie verscheen een ‘Docentenportret’ : een kort interview over de lessen die ik sinds een paar jaar geef. 

“In haar praktijklessen over model in de ruimte in de Masteropleiding probeert ze haar studenten uit hun comfortzone te halen. Zelf haalt ze ook veel uit haar lessen. `Het is inspirerend om te zien wat de studenten blijken te kunnen. Als ik ze een lastige opdracht geef, bijvoorbeeld om geen wit te gebruiken, of alleen een paletmes, dan zijn de meesten eerst bang en vervolgens gaan ze er toch vol voor. Ze verbazen zichzelf, dat vind ik prachtig. Ik hoop dat ze het experiment aangaan. Minder op het eindresultaat gericht. Dat ze ook genieten van het proces van het maken en dat het eindresultaat een logisch gevolg is van het plezier ernaartoe.’

Je kunt het hele artikel terug lezen als je hier klikt.

Fine Art Collective, 2016:

Wat leuk om een ouder interview op The Fine Art Collective terug te zien! In 2015 interviewde Lennaert Koorman mij in mijn atelier. We spraken over studeren aan de academie en hoe bijzonder het is als je carrière daarna een vlucht neemt. Het 7 (!) pagina’s tellende interview is nog steeds online te lezen: klik hier.

The Fine Art Collective is een wereldwijd netwerk voor kunstenaars, waarbij de overdracht van techniek en materiaalkennis de kern vormt.

  10 juli 2015

Leeuwarder Courant bericht over de Open Stal Kunstroute in Oldeberkoop:

Catalogus van expositie Open Stal 2015: Kunst onder invloed:


 

31 mei 2014

HP de Tijd geeft jonge kunstenaars een platform. Lees het hele artikel over mijn schilderijenserie ‘The Painter’ hier .

STERREN OP HET DOEK (NPO) 2013 

In 2013 deed ik mee aan het televisieprogramma Sterren op het Doek. Hierin worden Bekende Nederlanders geportretteerd door drie beeldend kunstenaars. Ondertussen wordt de BN-er geinterviewd door Hanneke Groenteman. Ik mocht sportjournalist Mart Smeets portretteren. De gehele aflevering kun je terugkijken via deze link: https://www.npostart.nl/sterren-op-het-doek/07-12-2013/POW_00691695

2012

Zeer vereerd ben ik dat de Vlaamse kunstblogger Johan deRycke een groot interview met mij op zijn website plaatst. Het artikel is zowel in het Engels als in het Nederlands te lezen via deze link.

(Foto: Jantien de Boer, Shades, 2012, olieverf op linnen, 100 x 100 cm.)

‘What is it exactly that makes Jantien’s paintings so good, I ask myself. Is it mainly the obvious anatomical knowledge combined with smart use of compositional “tools” like the use of edges and value that her work seems to emit? Is it the bold brushwork? Surely, this helps to add to the believability, for example in “Show must go on IV”, but there’s more going on here. The Artist evokes an atmosphere that contains both serenity and tension. The viewer is gently compelled to ask questions, to engage with the work.’

-Johan De Rycke, 2012