Schilderlessen die inspireren, verdiepen en verbinden.

Sinds 2013 heb ik vele schilders opgeleid. Na mijn afstuderen aan de Klassieke Academie, waar ik ben opgeleid door o.a. Sam Drukker, Matthijs Röling en Henk Helmantel, werd ik zelf docent aan deze figuratieve schildervakschool. Ik gaf er zes jaar lang lessen modelschilderen, portretschilderen, kunstbeschouwing en beroepsvoorbereiding. Ook was ik de mentor van masterstudenten. Naast mijn werk voor de Klassieke Academie heb ik schilderworkshops gegeven op mooie locaties als het Fries Museum. Als docent laat ik je je eigen natuurlijke talenten ontdekken. Ik geef je de technische kennis en de inspiratie om je eigen creatieve pad te vinden. 

Je kunt vanaf 2024 de volgende cursussen volgen in Assen:

Ateliergroep – Inspireren, verdiepen, creëren

Jij schildert al langer en bent nu klaar om een stap verder te gaan. Je hebt behoefte aan technische aanwijzingen, maar wil ook trouw blijven aan je eigen stijl. Je hebt het idee iets te willen uitdragen met je kunst, maar kunt daar nu nog niet goed beeld of woord aan geven. Je bent benieuwd naar welke mooie en interessante dingen je nog meer met je schilderijen kan zeggen en zoekt een mentor die je begeleidt in dit proces. 

Mijn atelierlessen kun je zien als een verlengstuk van je eigen schilderpraktijk. Je schildert er in een inspirerende, gezellige en kleine groep gelijkgestemden aan je eigen oeuvre. Ik begeleid je in jouw proces en help je jouw eigen stem en visie uit te dragen, zodat je vol zelfvertrouwen in je makerschap staat en wéét dat wat je maakt uit je hart komt.

Donderdag 9.30 – 12.00 uur | 15 Lessen |  € 375,-
Podium Zuidhaege, Assen | Start: 18 januari 2024

Portretschilderen met karakter
(vol)

In 15 lessen leer je een realistisch portret schilderen. Je leert alles over de fundamentele principes van de schilderkunst. Tegelijk leer je trouw te blijven aan je eigen artistieke stem en je sterke punten nog beter te ontwikkelen. Na 15 lessen heb je een grote kennis van het realistisch schilderen opgedaan én weet je hoe je die technische skills kunt inzetten om jóuw verhaal te vertellen. Je weet voorbij het perfecte plaatje te komen en daardoor mensen werkelijk raken met je schilderij.

Je schildert een paar keer naar model, maakt verschillende zelfportretten met hulp van een spiegel én je leert op een goede manier naar foto schilderen en hierbij de juiste artistieke afwegingen te maken.

Ik hecht als docent veel waarde aan individuele begeleiding. Daarom werken we in een kleine groep. Door de opzet ervan is de les geschikt voor meerdere niveaus, van beginnende tot gevorderde schilders.

Donderdag 19.00 – 21.30 uur | 15 Lessen |  € 375,-
Podium Zuidhaege, Assen | Start: 18 januari 2024

De cursus zit VOL maar je kunt je wel op de wachtlijst zetten voor de volgende cursus in september.